пятница, 27 марта 2020 г.

Соціальні мережі і англійська мова


Знаєш як можна цікаво вчити мову, використовуючи соціальні мережі? Сьогодні вони настільки увійшли в життя практично кожної людини, що важко собі уявити  інший спосіб спілкування. У кожного з нас є профіль у Twitter, Instagram або Facebook. І багато хто зареєстрований в кожній з цих мереж. Тому немає нічого дивного в тому, що люди з схожими або однаковими інтересами прагнуть триматися разом і створювати співтовариства, в яких вони могли б обмінюватися або ділитися корисною інформацією один з одним. Чому б не вступити в співтовариства, присвячені англійській, і не спілкуватися з тими, хто теж прагне оволодіти цією мовою? Співтовариств дуже багато, але охоплювати всі немає необхідності, адже матеріал цих віртуальних організацій повинен бути якісним і корисним.

Facebook і Twitter зараз найбільш популярними ресурсами. Практично у кожного сайту, присвяченого англійської мови, є свої акаунти в цих двох мережах.

·     Пальма першості у Learn English -British Council (Facebook or Twitter). Просто приголомшливий ресурс Британської ради - компетентний, актуальний, «живий», дуже цікавий! Вашій увазі представлені наступні розділи: listen & watch, grammar & vocabulary, fun & games, business & work, IELTS, community, English for the games.
Яка ж родзинка у цього ресурсу? У цій спільноті на Facebook раз на декілька днів проводять Language Clinic & Chat - онлайн-чат між студентами і професійним викладачем.
Ви можете задати будь-яке питання, пов'язаний з вивченням англійської, і гарантовано отримаєте відповідь в режимі реального часу. Більш того, відповідь буде докладною, розгорнутою, часто з порадами, які матеріали і де почитати чи подивитися. Навіть якщо ви не берете участь у цих обговореннях, намагайтеся переглядати коментарі інших учасників!

· Якщо ви в майбутньому збираєтеся здавати будь-який з Кембриджських екзаменів, вам дуже знадобляться поради, підказки та матеріали для тренування ваших навичок, які надають сайти flo-joe.co.uk і splendid-speaking.com. Вибирайте потрібний вам іспит - FCE, CAE або CPE - і вдосконалюйте ваші знання в будь-який час. Якщо захочете відстежувати всі їх нові публікації, або вам знадобиться діалог з іншими студентами, викладачами, вступите в групи, присвячені цим іспитів, представлені у Facebook:

· Ще одним найбільш затребуваним іспитом Кембриджа є IELTS. Готуватися до нього можна як під керівництвом індивідуального викладача (або в групі), так і самостійно. Вибираючи останній варіант, зверніть увагу на наступні ресурси, активно представлені у Facebook:

· IELTS Speaking (Facebook) - прекрасні завдання, необхідний словниковий запас, поради професіоналів та багато іншого.

· English collocations for IELTS - спільнота, в якій можна знайти просто безцінні альбоми з collocations, collocations exercises, collocations in quotations, collocations in pictures, formal / informal writing and spelling, synonymous and functional expressions, odd one out exercises, idioms.
Цей матеріал стане в нагоді не тільки потенційним кандидатам на іспит, а й абсолютно всім, хто вдосконалює свої знання англійської мови.

· Досить цікавою є одна з найбільших спільнот вчителів англійської мови та студентів, що її вивчають. Це English forums.com (Facebook).
Тут можна ставити запитання і отримувати відповідь протягом кількох хвилин. Уже поставлено понад 1,5 мільйона питань.

· Чи замислювалися коли-небудь про те, як з'явився той чи інший вираз в англійській мові? Або вам необхідно зрозуміти, що саме він означає? Тепер у вас є помічник, який підкаже вам відповідь на це питання. Відвідайте The Phrase Finder(Facebook).

· Побалуйте себе цікавими ідіомами кожен день з цієї спільноти - English Idioms. 

· Наступні три спільноти кожен день відстежують цікаві ресурси і публікують у себе найбільш корисний матеріал. Обирайте рівень, який вам підходить:
Pre-intermediate English (Facebook і Twitter).
Intermediate English (Facebook і Twitter).
Advanced English (Facebook і Twitter).

· Велика кількість матеріалу є і на сайті esolcourses.com (Twitter). Крім дуже зручного поділу за рівнями знань сайт має такі розділи, як life in the UK, vocabulary, listening, English for work, reading, writing, grammar, song quizzes, picture match, crosswords, word searches.

Комментариев нет:

Отправить комментарий